Maaemo

Schweigaards gate 15Bjørvika

Nordisk mattempel med tre stjerner i Michelinguiden. Inne på listen over verdens 50 beste restauranter.

Osloby, Feb 2016
294 Lesere
75%
PrisnivåHøyt

Type sted

Oslobys anmeldelse

Jo, Maaemo er en reise verd!

De tre Michelin-stjernene er vel fortjent: Maaemo byr på en kompromissløs matopplevelse av de sjeldne.

Det første vi ser når vi kommer over gangbroen fra Barcode i skumringen, er kobbelet med kokker som står konsentrert over gryter og kar i overetasjen til Maaemo. Ellers er det få tegn til aktivitet i resten av det relativt anonyme kontorbygget, og med kun åtte bord er det også en dempet og forventningsfull stemning i spiseavdelingen.

Vi har hengt fra oss ytterklærne og er blitt fulgt til bordet av en av våre mange kunnskapsrike og entusiastiske servitører som skal gjøre til måltidet en høytidsstund.

Frem til onsdag hadde Maaemo to Michelin-stjerner. Det betyr, ifølge matbibelens egen definisjon, at restauranten er verd en «omvei». Tre stjerner tilsier derimot at Michelin-inspektørene synes du bør ta turen til Oslo ene og alene for å spise her. Og før denne kvelden er omme, må vi si oss enige.Mens vi nipper til et glass champagne, får vi en innføring i hva vi skal få servert. Bortsett fra svenske trøfler og finsk løyrom er samtlige råvarer denne kvelden lokale, økologiske eller biodynamiske. Det hele munner ut i en 20-rettersmeny med ørsmå smakebiter av hva sesongen kan tilby.

Les hele anmeldelsen
 • Miljø
 • Meny
 • Mat
 • Service
 • Verdi for pengene
 • Totalt (28 av 30)

Lesernes mening

75%av 294 lesere anbefaler stedet
222
75
72
25%

Din mening om stedet

AnbefalerAnbefaler ikke

Lesernes tips

 1. Fantastisk opplevelse. Ja det koster, men når du ser all jobben bak og de mange kokkene på kjøkkenet, og du et tjuetalls utsøkte retter...
  rita.parnas
 2. Pris står ikke i stil til varen som leveres. Man får på mange måter ikke den opplevelsen man burde forvente av et slikt sted.
  lars randby

Legg til tips (max 140 tegn)