Trattoria Popolare

Trondheimsveien 2Grünerløkka

Skikkelig italiensk kost med hjemmelaget pasta og godt utvalg: Smaksmeny, firerettersmeny, småretter og hovedretter.

Osloby, Apr 2018
141 Lesere
82%
PrisnivåMiddels+

Type sted

Oslobys anmeldelse

Matanmeldelsen: En trattoria for fire årstider

Trattoria Popolare er som god italiensk vin. Den blir faktisk bare bedre med årene.

Syv år er gått siden restaurantgründer Nevzat Arikan forvandlet det travle veikrysset nederst i Trondheimsveien til en italiensk piazze, første gang serverte sin hjemmelagde oksehaleravioli og innførte et nytt ord i Restaurant-Oslo, trattoriaen.

Siden har det gått litt opp og ned med det toetasjes restauranthuset, og for å ta det siste først: Det har vært klager på høye priser, det har vært mumlet om arrogante kelnere. Men det er lenge siden nå.

Et rom for alle tider

Hovmesteren med full kontroll over det høyloftede rommet i første etasje er den skjeggete samme som har vært der – kanskje ikke alltid, men lenge. Den vakre spisesalen er i seg selv en god grunn til å besøke Trattoria Popolare. Den er typisk italiensk og har egenskaper som fungerer til alle norske årstider. Luftig og lyst om sommeren, intimt og litt eksotisk på vinteren, perfekt for en kraftig pasta etter tur om høsten. Det er god plass mellom bordene, fine fliser på gulvet og industrilamper i taket. Men ved trappen opp til andre etasje henger en absurd glorete grønn og rød lysekrone og varsler om en ganske annen stil der oppe. Der gjelder bordreservasjon og fine dining, mens her nede er det rustikt og enkelt. Begge steder er kompromissløse i matveien – gjennomført italiensk. Den store menyen proppfull av delikatesser som antipasti, carpaccio, caprese, spagetti vongole, ravioli og saltimbocca.

Les hele anmeldelsen
 • Miljø
 • Meny
 • Mat
 • Service
 • Verdi for pengene
 • Totalt (26 av 30)

Lesernes mening

82%av 141 lesere anbefaler stedet
117
82
24
18%

Din mening om stedet

AnbefalerAnbefaler ikke

Lesernes tips

 1. Maten er fantastisk, men for et støynivå!
  Edvard Hasseldal
 2. Vi var 4 venner som gledet oss til å spise på Trattoria Popolare, men maten var dessverre for saltet. Lite hyggelig betjening.
  Maria Rosén
 3. Oksehaleraviolien må oppleves! De leverer alltid er min erfaring! Ole T
  Ole Edvard Tokvam
 4. Vi var et selskap på 10 stk. Da måtte alle velge samme meny og det ble litt kluss med en som var vegetarianer. God mat! Service - Nehh
  Eva
 5. Vi var et selskap på 6 personer og har sjelden følt oss så lite velkomne. Møtte en meget sur hovmester. God mat og hyggelig mannlig kelner.
  Jan Einar Horne
 6. Nydelig mat og vin, hyggelig betjening. Kommer snart igjen.
  Ann-Cathrin Nyberg
 7. Virkelig skuffende!Bestilte 4 retters meny, hovedretten var smakløs og meget kjedelig, 1 forretten var simpel og ikke god, 2 forrett var OK
  inaranda
 8. Denne varianten av italiensk mat er det jeg kaller "durava" på godt norsk. For de som har vært ute å reist - finn noe annet
  Bjørn Ødegård
Vis alle tipsene

Legg til tips (max 140 tegn)