Engebret Café

Bankplassen 1AKvadraturen

Norges eldste restaurant, som i dag blant annet er kjent for sine middager i julebordsesongen. En populær klassiker på Bankplassen.

Osloby, Apr 2016
61 Lesere
78%
PrisnivåMiddels+

Type sted

Oslobys anmeldelse

Engebret - en utsøkt smak av Norge

Nordnorsk natur foredles i historiske omgivelser. Institusjonen Engebret kombinerer elegante omgivelser med norske tradisjonsretter av høy kvalitet.

Engebret begynte som et samlingssted for skuespillere på 1800-tallet, og mange av våre mest kjente kunstnere har vært stamgjester her. Stedet med historisk sus er svært populært, og er ofte fullbooket, særlig under lutefisk— og skreisesongen. Derfor har vi smurt oss med tålmodighet og ventet på en ledig kveld.

Jeg smugtitter inn i de nærmeste rommene – som alle er fulle med større og mindre selskaper – før vi henger fra oss frakk og kåpe i garderoben og blir fulgt til bords.

Ikke lenge etter sitter vi med hvert vårt glass hvitvin og leser menyen.

Les hele anmeldelsen
 • Miljø
 • Meny
 • Mat
 • Service
 • Verdi for pengene
 • Totalt (25 av 30)

Lesernes mening

78%av 61 lesere anbefaler stedet
48
78
13
22%

Din mening om stedet

AnbefalerAnbefaler ikke

Lesernes tips

 1. Spiste svineribbe på Engebret Cafe nå i desember 2016 - anbefales absolutt ikke. Tørr og uten fett mellom svor og kjøtt. Velg lutefisk.
  Ole Jacobsen
 2. Ærverdige Engebret Cafe er også et utmerket sted utenom lutefisksesongen. De har byens beste smørbrødbuffet, alt er av høy kvalitet.
  Per Stendebakken

Legg til tips (max 140 tegn)