Statholdergaarden

Rådhusgata 11Kvadraturen

Blant Oslos aller beste restauranter med kokkekunst på øverste hylle. Fortjent Michelin-stjerne.

Osloby, Feb 2017
184 Lesere
86%
PrisnivåHøyt

Type sted

Oslobys anmeldelse

Statholdergaarden er en prikkfri opplevelse

Det er ikke billig, men en kveld på Statholdergaarden er både en tidsreise og en matopplevelse av de sjeldne.

– Det er alltid noe høytidelig ved å gå inn hit, sier Bordvenninnen. Praktbygget fra 1640 har huset mange institusjoner i Restaurant-Oslo gjennom tidene: Det var her Engebret lå før den flyttet bort til Bankplassen, senere kom Anglais og Excelent før Bent Stiansen åpnet her høsten 1994.

Nå ligger de an til å beholde sin stjerne i Guide Michelin på 20. året.

Vi har bestilt smaksmenyen, som omfatter 11 retter. Dessuten har vi tatt vinpakke til. Før den første retten serveres, får vi noen appetittvekkere: En fjøl med en mini-kyllinglevertaco og en trøffel-anretning formet som en pute. Deretter kommer en stein med to oransje «klinkekuler» brandade toppet med en ørliten klatt chilimajones.

Les hele anmeldelsen
  • Miljø
  • Meny
  • Mat
  • Service
  • Verdi for pengene
  • Totalt (29 av 30)

Lesernes mening

86%av 184 lesere anbefaler stedet
159
86
25
14%

Din mening om stedet

AnbefalerAnbefaler ikke

Lesernes tips

  1. Oslos beste restaurant!
    Toring

Legg til tips (max 140 tegn)