Alex Sushi

Cort Adelers Gate 2Solli plass

Lekker sushirestaurant i to etasjer. Bli forført av saftig kveite, scampi og hamachi, yppige kamskjell og store kongekrabber.

Osloby, Nov 2016
135 Lesere
80%
PrisnivåHøyt

Type sted

Oslobys anmeldelse

Rått parti hos Alex sushi

Det er lite nytt på sushifronten i Oslo, men heldigvis holder Alex sushi nivået oppe.

– Ikke tull med kokken, hvisker spisefølget og ser den sylskarpe kniven gli inn i fiskekjøttet 40 centimeter unna oss. Det er fortsatt fascinerende å se kokkene dandere maten hos Alex sushi, og ekstra hyggelig å sitte i sushibaren når man bare er to stykker.

Ingen kokker til legevakten

– Norges farligste frukt, sier spisefølget, som selv har kuttet seg under skrelling av den hersens avokadoen. Vi er så heldige å se selveste kjøkkensjef Alex Cabiao i aksjon, og han har åpnet noen avokadoer tidligere. Med et lite snitt er avokadoen delt, skrelt, skjåret opp i tynne skiver og lagt opp en makirull, der grønnfargen skinner innbydende mot oss.

Vi har startet kvelden med en varm og deilig hummersuppe, en apetittvekker fra huset, med litt kveite og laks oppi. Andre restauranter tilbyr brød og ulike typer smør til gjestene, og det skulle egentlig bare mangle at de beste asiatiske spisestedene gir en liten starter for å stagge sulten.

Les hele anmeldelsen
 • Miljø
 • Meny
 • Mat
 • Service
 • Verdi for pengene
 • Totalt (26 av 30)

Lesernes mening

80%av 135 lesere anbefaler stedet
109
80
26
20%

Din mening om stedet

AnbefalerAnbefaler ikke

Lesernes tips

 1. Ingen over, ingen ved siden. Byens beste sushi.
  Eirik L
 2. For å få mest valuta for penga, gå for den sorte menyen. Dyrest, men best!
  Jonas B

Legg til tips (max 140 tegn)